Bankacılık Sistemine Yönelik Ücretlere İlişkin Düzenlemeler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından Odamıza gönderilen yazı ile Sanayici ve tüccarımızın sorunlarının çözümünde ortak akılla hareket eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak, sizlerden gelen talepler ilgili kamu kurumlarına iletilmekte, kamunun ve karar alıcıların içerisinde bulunduğu platformlarda dile getirilmekte ve sonuç alınıncaya kadar takip edilmektedir.

Bu kapsamda takip edilen konulardan bir tanesi olan banka işlem ücretlerine ilişkin taleplere yönelik olarak Merkez Bankası tarafından ''Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ" ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından "Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" yayınlanmıştır.

İlgi yazı için tıklayınız.