Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi Yetenek Kapısı Platformu

Sayın Üyemiz,

Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi tarafından, işverenlerin ihtiyaç duydukları yetenekleri henüz eğitimleri devam ederken keşfetmelerine, öğrenci/mezunlar ile zaman ve mekandan bağımsız şekilde iletişim kurmalarına imkan sağlamak amacıyla ‘Yetenek Kapısı’ çevrimiçi kariyer platformu hizmete sunulmuştur.

Cumhurbaşkanlığı İnsan kaynakları Ofisi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında 8 Haziran 2020 tarihinde ‘Yetenek Kapısı’ çevrimiçi kariyer platformu İş Birliği Protokolü imzalanmış olup, hem Oda ve Borsaların hem de Oda ve Borsalara kayıtlı firmaların "Yetenek Kapısı" kariyer platformuna üye olmaları önem arz etmektedir.

"Yetenek Kapısı"nda oluşturulacak hesap ile ülkemizdeki ve yurt dışındaki üniversitelerin kariyer merkezleri ile iletişim kurulabilmekte, şirketlerin ve kurumların iş/staj ilanları istenilen üniversite ve bölümlerden öğrencilerin/mezunlarının başvurusuna açılabilmekte ve özgeçmişler incelenerek adaylar ile sistem üzerinden iletişim kurulabilmektedir. Yetenek Kapısı; eğitimli gençler arasındaki marka bilinirliğinin artırılmasına, aynı zamanda kariyer etkinliklerinin düzenlenerek üniversitelerin düzenlediği kariyer fuarlarından haberdar olunmasına ve kayıt yaptırılabilmesine imkan sağlamaktadır.

Bahse konuya ilişkin kayıt işlemleri www.yetenekkapisi.org adresi üzerinden yapılmakta olup, Yetenek Kapısı'nın kullanımını kolaylaştırmak için Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hazırlanan kılavuz ile birlikte web sitesinde kullanılmak üzere hazırlanan tasarımlar e-posta ile tarafınıza iletilecektir. Sisteme ilişkin varsa sorularınızı destek@yetenekkapisi.org adresine iletmenizi rica eder, konuyu bilgilerinize sunarız.

Yetenek Kapısı Kariyer Platformu Kullanım Klavuzu

Haberler, basın duyuruları ve etkinliklerden ilk sizin haberiniz olsun. E-bülten listemize kaydolun.