BALIKESİR ORGANİZE SANAYİNDE EĞİTİM ATILIMI

Image

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan proje okulu Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni açılan 2 alanı ile öğrencilerini bekliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası arasında işbirliği protokol imza töreni gerçekleştirildi.

İmza törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, İşbir Sentetik Genel Müdür Vekili Gürsel Ötegengil, Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Ticaret Odası Meclis Başkanı Okan Telaşeli, Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekilli Hüseyin Bekki ve Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Zeki Geniş katıldılar.

İmzalanan protokol kapsamında, İşbir Sentetik Dokuma Sanayi A.Ş. firması tarafından, Tekstil Teknolojisi alanında açılan bölümde eğitim görecek öğrencilerin eğitim süreçlerinde ihtiyaçları karşılanacak ve mezun olan öğrencilere iş imkânları sağlanacaktır.

Ayrıca yeni açılan Metal İşleme Teknolojisi alanını tercih eden öğrencilerin tamamına burs imkanı sağlanacak ve okurken mesleklerini icra edip beceri kazanacaklardır. Okul Yönetim Kurulu kontenjanın sınırlı olduğunu, taleplere göre ek değerlendirme sınavı yapılabileceğini belirttiler.

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından da desteklenen okul, gelişen teknolojiye uyumlu, istihdama yönelik eğitim öğretim hizmeti sunmaktadır. Mesleki Eğitim Atölye binası son teknolojilerle donatılmış olup 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibarıyla kullanılmaya başlanmıştır.2021-2022 Eğitim öğretim yılı itibarıyla. Okulun 96 kişilik pansiyon binası tamamlanmıştır. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünce halı saha ve basketbol sahası yapılarak sosyal donatıları tamamlanmaktadır.

Okulda verilen teorik eğitimin yanı sıra öğrencilerin pratik eğitimine destek sağlayacak Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi yer almaktadır.  Bu merkez bünyesindeki atölye ve dershaneler ile hem OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin atölye ihtiyacı karşılanacak hem de bir meslek sahibi olamamış gençlerin burada düzenlenecek eğitimlerle alacakları sertifikalarla meslek sahibi olmaları sağlanacaktır. Merkezde eğitim almış bu kişiler, daha sonra OSB’deki fabrikalarda istihdam olanağı bulacaklardır.