Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi

Kaynakçı ve CNC Tezgâh Operatörü kurslarının açılışı 24 Haziran 2021 tarihinde yapıldı.

Image

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezinde ilk defa yapılacak olan Meslek Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında, Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi arasında yapılan işbirliği ile düzenlenen Kaynakçı ve CNC Tezgâh Operatörü kurslarının açılışı 24 Haziran 2021 tarihinde yapılmıştır.

Kaynakçı kursu toplam 218 saat üzerinden yapılacak olup, 17 Ağustos 2021 tarihinde sona erecektir. Kursa iki sınıf halinde toplam 50 kursiyer katılacaktır.

CNC Tezgah Operatörü kursu ise toplam 600 saat üzerinden yapılacak olup, 9 Ekim 2021 tarihinde sona erecektir.  Bu kursa da 25 öğrenci katılacaktır.

Her iki kursun eğitmenleri, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilimizde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde görev yapan öğretmenlerdir.

Bu kursları diğer kurslardan farklı kılan en önemli husus ise istihdam garantili olmasıdır. Diğer bir deyişle bu iki kursu bitiren kursiyerler, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda istihdam edileceklerdir. Bir diğer önemli husus ise kurs süresince kursiyerlere her gün için Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belli bir ücret ödenecektir.  Kurs esnasında gerekli olan her türlü makine teçhizat malzeme ve kıyafet desteği Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilecektir.

Benzer kurslar MESTEM’de düzenlenmeye devam edecektir. Hem meslek edindirme hem de daha üst seviye mesleki gelişim kursları için Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi 0 266 281 10 10 numaralı telefondan İdari işler Biriminden ayrıntılı bilgi alınabilmektedir.