Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Toplantısı

Balıkesir Sanayi Odamız, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği” konulu toplantı gerçekleştirildi.

Image

Balıkesir Sanayi Odamız, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü işbirliğinde “Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği” konulu toplantı gerçekleştirildi.

 Tarım İl Müdürlüğü, Şube Müdürü Ayhan Uğuz, Ziraat Mühendisi Saadettin Dağlı, Gıda Mühendisi Rabia Gümüştekin ve Veteriner Hekim Ahmet Gökhan Coşkun’un sunumlarıyla yapılan toplantıya çok sayıda katılım sağlandı.

Toplantıda “Etiket&Etiketleme, Doğru Bilgilendirmeye İlişkin Kurallar, Sorumluluklar, Mesafeli Satışta Sorumluluk, Gıda Hakkında Bilgilendirme, Zorunlu Bilgiler, Hazır Ambalajlı Olmayan Gıdalar, Otomatik Satış Makinelerinde Sorumluluk, Toplu Tüketim Yerlerinde Tüketiciye Sunulması, Gereken Zorunlu Bilgiler, Alerjen Bileşenler, Zorunlu Bilgilerin Gösterim Şekli, Bileşik Bileşenin Bileşenler Listesinde Belirtilmesi, Alerjiye Veya İntoleransa Neden Olan Belirli Madde Veya Ürünlerin Bildirimi, Bileşenler Miktarının Bildirimi, Tarih Bildirimi, Menşe Bildirimi, Beslenme Bildirimi, Gluten İle İlgili İsteğe Bağlı Bilgilendirme” konularına değinildi.

Toplantı sunumu için lütfen tıklayınız.